Co má společnýho tráva a čokoláda?
Jiní vědci ovšem varují, že podobné konečné závěry jsou předčasné, protože neexistují záznamy o tom, že se čokoládové cannabinoidy udržují v těle dostatečně dlouho a vyskytují se v dostatečně vysokých koncentracích, aby to bylo nějak významné. Mluvčí Institutu duševního zdraví odhaduje, že člověk by musel naráz sníst čokoládu v množství odpovídajícím dvaceti procentům jeho tělesné hmotnosti, aby na sobě pocítil nějaké psychoaktivní účinky, to znamená, že by se mu udělalo nevolno dlouho předtím, než by pocítil euforii.
Cannabis je tudíž jasně stále nejlepším zdrojem přírodních cannabinoidů. Nese to s sebou otázky o tom, odkud naše těla berou sloučeniny důležité pro naše fyzické i duševní zdraví a jakou roli hrají potraviny v udržování naší chemické rovnováhy.
A pozor, jednoho dne možná PDFA označí za odrazovou drogu nikoli marihuanu, ale čokoládu.
w.
bože
(webmasterka k, 27. 12. 2007 19:55)